Thursday, April 18, 2013

Spontaneous Thursday #9




Assalammualaikum. Salam Sejahtera. Helooo. ~ ;p





" Memories are treasures that we keep locked deep within the storehouse of our souls, to keep our heart warm when we are lonely. "



Ok byee ~

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Sunday, April 14, 2013

Randomness.


Assalammualaikum. Salam Sejahtera.


Cuti dua minggu dh nak habis. Tak sampai lg sehari maka habis la cuti. Oh cepatnya masa terbang. Isnin, 15 April 2013 secara rasminya mula dh sem baru. Maka dgn itu, tak ada lg masa utk bersenang lenang di rumah, di depan laptop, di depan tv, di dapur, mahu pun di laman rumah yg tak berapa nk laman. Lepas nie dh tak bole la bosan-bosan tak ade motif pegi dapur bukak peti ais lg. Eh ? Hahaha ;p

Sepanjang cuti dua minggu mmg tak ada pegi mana-mana. Duduk terperap dlm rumah mcm katak bawah tempurung katanye. Sampai org kecoh-kecoh psl perang bendera parti kt luar tp aku belum nampak-nampak lg "perang" yg digembar-gemburkan itu. Haaa nampak anak dara sgt menyorok dlm rumah. Hahaha. Mmg cuti dua minggu dimanfaatkan dgn berehat dan menghabiskan masa sepenuhnya kt rumah. Mmg rehat sakan baq hang. Tidur terlebih dr cukup. Ohh bahagianyeewwww ~ ;p



Disebabkan sem baru dh nk start, maka banyak benda nk kene settle hari nie sebelum Isnin. Cuti 2minggu dan skrg br terhegeh-hegeh, kelam-kabut ayam nk buat semua benda. Buat kerja last minutes sbb tu selalu kena marah dgn mak. Yeeaaayy (--")

Dah start sem br nnt, mula la huru-hara, kelam-kabut, terkejar-kejar semuanya la. Haa gituu. Hahaha.. Semoga sem baru akan jadi lebih baik dr sem sebelum ni. Dan semoga semua urusan dipermudahkan, semoga tanggungjawab dan kerja yg diberi dpt dilaksanakan dgn sempurna. Insyaallah. Aminnn ~ :)

Sebagai penutup utk para pembaca yg tersayang. waahh gitewww. Ada ke masalahnye skrg nie ? K syok sendiri. Tak kira apa pun iolss ttp nk bg . Tenenene ~




Konon lagu berkesinambungan dgn tajuk entry. Padahal tak ade kaitan langsung. Aku pny entry random-tak-berapa-randam-dan-tak-awesome. Haaa mampu ? Hahaha. ;p


Ok byee ~


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Thursday, April 4, 2013

Ekspedisi Bukit Broga - 28 March 2013



Assalammualaikum. Salam Sejahtera.


Sekarang tgh bersenang lenang kt rumah sambil menikmati cuti semesta selama 2 minggu. Dah habis semesta kedua dkt AMC. Alhamdulillah. Lg dua minggu maka naik Semesta ketiga plak. phewww ~ Minggu final exam mmg agk tension. Jadual tidur tak teratur. Masing-masing gigih menghadap slides, notes, question bank sampai lebam. Biasa la tu. Hahaha.



Minggu lepas lepas habis je final terus plan mendaki bukit. Haa nmpk kegigihan masing-masing kt situ. Terus nk panjat bukit ngko. Awal- awal pg dh gerak berkumpul dkt McD. Siap ade meeting point lg. amboiii kelasss kak ton ! Ade meeting point mcm masing-masing dr tempat berbeza-beza, pdhal semua dr Bangi. Hahaha.



Pukul 4 pagi ktorg selamat sampai dkt Bukit Broga. Dengan tak buat apa-apa preparation tak kira la dr segi fizikal mahupn mental, gua kasi redah je. Kesudahannya pancit tak sampai separuh jln. K maluuu. *tutup muka* aku tak paham diorg yg lain tu semua minum tongkat ali, kacip fatimah ke ape sblm naik ? Laju kemaen memasing. Knp diorg tak share dgn aku ? ini tidak adil tidak adil bg kuuu ~ ;p

Walaupun perlahan dan pancit, aku tetap berbangga. Kenapa ? Sebab ktorg berjaya sampai atas tak sampai sejam. amazing eh ? *tepuk tgn ramai-ramai* Kalu aku tak pancit aku rs setengah jam ktorg dh bole sampai atas tu. Sorry kawan-kawan. XD





Bila dh sampai atas mmg seronok sgt. tak sabar-sabar tunggu matahari naik. Pemandangan dr atas mmg sgt wooowwwww ! Haa giteww. tak mampu nk describe. Erti kata lain more than words. Eh ? Hahaha ;p Tp satu perkataan yg mampu keluar bila dh kat atas ialah " Subhanallah." Tarik nafas dlm-dlm, lepas, kosongkan fikiran, nikmati setiap inci yg ade depan mata saat tu. Sangat menenangkan. Sumpah tak tipu. <---- ayat karangan SPM sgt. -.-"






Dalam pukul 8 pg ktorg semua pn turun. Masa turun lg ramai yg baru naik. Dan dan dan masa nk turun lg mencabar baq hang ! Licin woii. Aku tak terkira bape kali aku terjatuh. Tu blum kira lg tiba-tiba jd laju sampai tak bole nk break. Hahaha. Naseb baik ade "guardian". waahh gitewww. thank u :) Sampai Bangi pegi sarapan, balik rumah masing-masing terus terlantar. Keesokkan harinya masing-masing sakit-sakit badan. Hahaha ;p

yeaaaayyy berjaya. hooyeeaaahhh ~~ :D

p/s : terima kasih " ratu kicap" dan "abg terukir di bintang" sbb jd guardian kite turun dan naik. tehehehe ~ :D


Ok byee ~



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Wednesday, April 3, 2013

Wordless Wednesday #26





Assalammualaikum. Salam Sejahtera. ;)








Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Tuesday, April 2, 2013

#TSDayOut - Amazing Race FRIM



Assalammualaikum. Salam Sejahtera.



Dah banyak #TSDayOut yg dah aku terlepas. Ada je hal-hal yg tak dpt dielakkan dan terpaksa korbankan #TSDayOut. Tak ada jodoh dan rezeki katanya. Gituuu ~ Nak dijadikan cerita tgh online sambil scroll timeline tiba-tiba terbaca update dr Tourism Selangor psl #TSDayOut. Mmg excited gila bila baca. Tak tunggu apa-apa terus register nama dgn harapan tinggi nama akan terpilih. Haa nmpk excited lebih kt situ. Hahaha. Dan alhamdulillah nama aku terpilih. yeeaaayyyyy ~ *claphands* ;p


#TSDayOut kali ni edisi Amazing Race yg mana dijalankan di FRIM, Kepong. Awal-awal pagi buta dh bangun sbb terlampau excited walaupn secara fizikal dan mental tak prepare apa-apa langsung. Hahaha. Sampai je FRIM, wajib sesat dulu sebelum berjaya jumpa lokasi yang betul. Lulzz. Bila dh jumpa lokasi berkumpul, semua org perlu register nama dan setiap peserta diberi tshirt #TSDayOut. nampak seragam gituuu dan maybe senang la utk trace peserta klau ade apa-apa jd kt dlm hutan tu.


Team aku. - Kame Hame Haaaa ~ wuuuuu XD


Sebelum bermula amazing race, kesemua peserta perlu warm up dulu takut kejang pulak otot-otot ketak memaseng tetibe buat aktiviti pagi-pagi. Hahaha. Lepas dh warm up, peserta dibahagi kepada 8 kumpulan yg mane setiap kumpulan mempunyai 3 org ahli. Tapi group aku special sikit sbb ktorg berempat satu group. Lalala ;p


Tekun lg fokus. :p

Selepas dh dibahagikan kepada group, peserta diberi briefing sebelum mulakan race. Setiap kumpulan diberi "amanat" iaitu sebiji telur dan route map utk checkpoint-checkpoint yg perlu setiap kumpulan berhenti. Task pertama yg perlu dilakukan oleh setiap kumpulan ialah masuk dlm kolam/sungai dan cari guli. omaagaadd.. pagi-pagi dh kene berendam. sejuuukk woiii. Nak cari satu guli tu bkn senang nie kan pulak kne cari tiga guli. phewww ~

Checkpoint kedua peserta dikehendaki utk buat pakaian ala-ala org asli dgn menggunakan apa-apa yg ada dlm hutan tu. Peserta diberi tali rafia dan water colour utk conteng menconteng. Disebabkan task nie, ade budak tegur aku "akak knp muka akak hijau ?". Lantaran itu, aku telah berjaya dpt nama baru yg diberi oleh kawan-kawan. Hahaha. Checkpoint seterusnye agak mencabar nk cari sbb jauh dan perlu mendaki. Aku rs aku dh berjalan jauh gila tp tak jgk jumpa checkpoint ketiga. pheww. Checkpoint ketiga peserta perlu berjalan menggunakan tempurung kelapa. First time try aktiviti mcm tu. Noob bukan ? -.-"

Mereka basah dan dh jadi kaum org asli. Hahaha :P

Kemudian di checkpoint seterusnya, peserta perlu lengkapkan puzzle yg diberi. Aktiviti nie yg paling relax aku rasa sbb tak perlu nk kerah tenaga sgt. Eh ? ;p Checkpoint kelima ialah checkpoint yang paling disukai ramai baq hang ! Kenapa ? Sebab kesemua peserta kene merangkak dlm lecak yg wangi. Hahaha. Dan aku suspect kt sini la pacat-pacat menjalankan serangan kpd para peserta.

Ondaway menuju ke checkpoint seterusnye. asal bole kita snap je gambar. Hahaha ;p



Checkpoint seterusnye salah seorg ahli kumpulan akan beri arahan manakala yg lain akan ditutup mata. Dan mereka akn bergerak utk mencari "bintang" mengikut arahan yg diberi. Lepas checkpoint nie, peserta diberi paku dan kayu yg telah dipacak satu paku, dan peserta perlu susun kesemua paku yg diberi diatas paku yg dipacakkan atas kayu tu. Haaa paham ? Hahaha. ;p


menumpukan sepenuh perhatian kpd paku-paku sekalian. amboii XD

Lepas beberapa kali cubaan dan gangguan drpd anasir-anasir jahat akhirnya kami berjaya. yeeaaayyy ~ Hahaha. Task seterusnya ialah peserta perlu mengambil dua coin g terdpt dlm kotak yg berisi pelbagai benda tanpa mengeluarkan barang-barang tersebut. Sound easy eh ? Mmg senang. Tp ape yg ada dlm kotak tersebut ? eheeemm *cough* Bukak je ikatan kt mata tu terus menjerit. Masa buat tak rasa apa-apa langsung. Ini semua psikologi. Gituuu. :P


wuuuuu wuuuu ~ *meremang bulu roma*

Checkpoint terakhir.

Dan checkpoint terakher ialah sesi bersoal jawab dgn marshall dan serahan semulal kesemua "amanat" yg telah diberi. habis je kesemua task ktorg terus terjun dlm air. Bersihkan diri katanya. Kat sini la bdk yg tegur aku hijau tu. nasib baik comel mcm aku. Eh ? Hahaha ;p

Dah bersihkan diri, lepas tu kite semua isi perut yg dh kelaparan sbb dh tgh hari. Lepas dh kenyang dan bertenaga balik br la sesi penyampaian hadiah kepada para peserta. Dan antara pemenang Amazing race FRIM ialah ....... tenenene ~ ;p Walaupun tempat ketiga tetap menang. Hahaha.

tehehehe ~ :P

Dan akhir sekali ialah sesi group photography sebelum semua bersurai. yeaaaayyyyy ~

We had so much fun ! yeeaaaayyyyyy ~ :DD

Kalian yg terasa tertarik utk join #TSDayOut nie boleh la terjah Facebook , Twitter  atau websites Tourism Selangor. Setiap bulan mereka akan updates pasal #TSDayOut nie. Mana tahu ada rezeki boleh join. *kenyit mata*


Ok byeee ~



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Wednesday, March 27, 2013

Wordless Wednesday #25



Assalammualaikum. Salam Sejahtera. *kenyit mata*






Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Tuesday, March 26, 2013

Semesta November 2012



Assalammualaikum. Salam Sejahtera. Hello there *kenyit mata*


Sebenarnye aku dh lupa akan kewujudan blog nie. tp kewujudan blog telah diingatkan oleh housemate aku tgh hari. Secara tiba-tiba dan tidak semena-mena beliau bertanyakn " dh tak update blog ke ? dh berhenti tulis blog ke ? " .. Dan aku " Eh ? blog ? ape tu ? aku penah ade eh ? " k tu tipuuu dan tak kelakar langsung. Kbaaaiii ~

Hari nie iolss happy sgt dan berasa sgt bebaaaassss ! wooooowwww ~ Kenapa ? Sebab pg td secara rasminye aku telah menamatkan Peperiksaan Akhir Semesta Nov 2012. Sedang rakan - rakan lain masih lg bertungkus lumus meneruskan perjuangan yang masih tersisa, daku kini bebas *lompat bintang gaya bebas* gitewwww ~ ;p

Minggu depan maka bermula la cuti semesta walaupn 2 minggu jerrr. Untung dpt cuti 2 minggu drpd tak ade langsung. Tp tetap tak puas hati sbb adek aku cuti dua bulan. ini tidak adil tidaaakk adil bg kuuuu ~ Heh. Benda yg paling menerujakan adrenalin bila cuti semesta ialah merangka aktiviti bersama kawan-kawan. Yippieess yeeaaaayyyy ~ *claphands* Daripada sebelum final lg dh rangka mcm-mcm. Jadual aku dh penuh dh. nampak tahap keterujaan dan semangat ktorg semua duk rangka-rangka aktiviti. Aktiviti-aktiviti harus la dirangka dan dilaksanakan sebelum housemate dan rakan-rakan lain pulang ke kampung halaman. Aku tak payah nk kampung halaman sgt la, rumah Kajang je pun. Cuti 2 minggu tu hari-hari nk dtg kolej pon tak ade masalah nokss. -.-"

Cuti 2 minggu nie jgk akan dimanfaatkan dgn berusaha utk mengkhatamkan kesemua novel yg telah berjaya di borong di kedai-kedai buku, dan movies yg telah berjaya didownload dan di-copy drpd rakan-rakan yg baik lg murah hati. gitewww. Mohon semua perancangan berjalan seperti direncanakan. Amboiii ~ Tenene ;p

Tehehehe ~ ;)





Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Sunday, February 17, 2013

Aviator Camp 2013



Assalammualaikum dan hi there. Eh ?


Seminggu dah semua students AMC atau dlm kata lain Aviation Management College bercuti dan esok akan bermula semula kehidupan sbg seorang pelajar secara rasminya. Cuti seminggu nie mmg cuti semua. Lagi-lagi bila kesemua assignment dh selamat dihantar. Nikmatnya seperti dh habis final. Gituu. Lecturers baca, kantoii tak study. Kbaaii. :p

Tapi sekarang tak nak cerita pasal cuti, kita nk cerita pasal aktiviti selepas cuti. Ok seperti yg dh diketahui oleh semua students AMC yg tercinta, hujung minggu hadapan kita akan ada camping. yes camping ! yeaaayy. excited eh ?? eheemm ehemm ~



Perkhemahan akan diadakan pada 23 Feb - 24 Feb 2013 yakni Sabtu dan Ahad ( 2 Hari 1 Malam ) bertempat di Sungai Congkak, Hulu Langat, Selangor.. Setiap pelajar akan dikenakan bayaran sebanyak RM50. Makanan dan minuman disediakan sepenuhnya oleh pihak penganjur. Makan bkn 2 -3 kali shj okeyh kwn-kwn. lebih drpd tu. Jadi, tak perlu risau. Oh ye, transportation juga disediakan. So tak ada masalah atau isu pengangkutan bg mereka yg tak ada pengangkutan. Kenderaan disediakan utk semua dan kita semua bergerak sama-sama dr kolej ke lokasi perkhemahan.

Sepanjang seminggu aku buat promotion kt kolej tu, soalan yg paling banyak diterima ialah, "apa aktiviti kt sana ?" " kita buat ape je kt sana ?" dan yg sama waktu dgnnya. Aktiviti-aktiviti ada la SURPRISE SURPRISE boyfirends and girlfriends.. Aktiviti akan diberitahu pada hari dan tempat kejadian. Apa yg aku boleh ckp, aktiviti ialah hiburan dan mereka-mereka yg sgt sukakn aktiviti luar, adventure, mencabar dan yg seangkatan dgnnya ada la amat disaran utk join. Excited much ? *cough* Waahhh gituuu. :D

Mengikut perancangan awal, kita semua akan "camp" di Kem Rimba Ria dan kita akan tidur di dorm. Malanganya, disebabkan hal-hal yg tak dpt dielakkan lokasi terpaksa ditukar. Tukar pun dkt sebelah je la. Dimana kita akan bercamping di tapak perkhemahan yg mana dikhaskan utk kita semua sahaja. tak ada perkongsian dgn mana-mana sekolah mahupun orang luar lain yg turut buat camping kt sana. VVIP sgt kan uolss ? HAHA ;p

Lokasi tapak perkhemahan betul-betul bersebelahan dgn sungai yg sgt jernih. Dan dan dan yg paling excited kita tak tidur dorm tp kita akan tidur dlm khemah. Haaaa br la fefeelings camping yg sebenar kannzz. So kita tak malang la, kita sgt beruntung la. yippieess ~ Special utk korang semua, meh kita jamah mata korang semua dgn beberapa gambar lokasi. So that korang bole dpt feeling, mood ckit ...


I can see the "sungai".. Eh ? XD


gambar mmg sengaja size XXL. nk bg korang tgk sungai tuuhhh. lalala :P

Esok 18 Februari 2013 ada la hari last utk registration bersama bayaran deposit. Full payment masih bole dibuat pada 20 Feb 2013. Tapi make sure korang dh byr deposit la sblm 20 Feb tu, kalau tak maaf abang, adik dan kakak. Tempat ada la terhad kpd 50 orang SAHAJA. skrg tempat yg available pun dh tak banyak. so siapa cepat dia yg dpt tempat. siapa lambat dia tak dpt. kalau korang betul-betul nk join camping nie, cepat-cepat register dan buat bayaran. Kaunter registration dibuka dr pg sampai ptg setiap hari. Apa yg aku bole ckp, siapa yg join camping nie akan ada kelebihan utk korang. apa dia ? Jgn tanya aku. HAHAHA. XD

So let join this camping, have fun together and enjoy the beauty of nature. :D

Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...