Saturday, December 15, 2012

Hari Ini ~



Heloo readers..

Awal-awal pg td ayah ambk balik rumah.. awal-awal pg tu paksa rela je bgn. dgn tak tuka seluar tido. sarung cardigan, pakai tudung angkat bag terus masuk kereta dan balik Kajang. tp aku dh basuh muka dan gosok gigi ok uolsss..  gituu. hahaha :P

Ayah ambk awal-awal pg sbb nk keluar.. outing family giteww. tp Mira tak ada sbb dia tak balik. alaaa alaaa. abg pun tak join outing kali nie. tp plan diteruskan jgk sbb mak dh janji dgn Suhailah. kesian Suhailah cuti sekolah langsung tak ade pegi mana-mana. duduk rumah je.

Disebabkan paksa rela bgn awal pg buta, makanya sepanjang perjalanan aku tidur. sedar-sedar je dh sampai. eh laju betol ayah aku bawak kereta ke aku yg tidur terlampau lena sampai tak sedar sbnrnye aku dh tido lama ? err -.-" sejak dua tiga empat menjak nie tidur tak berapa nk cukup, tidur tak puas. dlm kereta td kemaen lena aku tido.amboii. haha.




Dalam tak puas dan tak cukup tido gagahkan jgk diri ikot family keluar. knp ? sbb dh lama tak outing reramai dgn family. rinduuu ! disamping itu, dpt la mengurangkan tekanan sepanjang bekerja. menghirup udara segar, melihat pemandangan yg indah bersama insan tersayang adalah satu kepuasan dan kebahagian.. amboiii. ayat tak nak kalah langsung. :P




Dongak tgk langit gelap. hari bakal hujan. ktorg pn kemas-kemas barang, lipat balik khemah dan berangkat pulang. seronok. sekurangnya dpt lupakan sekejap masalah dan tekanan. legaa ! phewww. :D tp smpi skrg aku tak paham knp perot aku semcm smpi skrg. adehh (--") potong mood betol laa. errr ~

p/s : aku rs entry kali nie mcm tak ade penutup. errr. -.-"


Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Wednesday, December 12, 2012

All About AMC Annual Dinner 2012 ~



Heloo ..


Setiap tahun AMC akan mengadakan majlis makan malam utk semua warga AMC, dalam kata lain ialah AMC Annual Dinner. Setiap tahun bermacam-macam tema yang diketengahkan sbg penyeri dan bg memeriahkan lg majlis makan malam yg dilangsungkan. Tahun ini juga tidak dibiarkan berlalu begitu shj tanpa mengadakan annual dinner. yippiieee ! :D



Dengan mengetengahkan tema "Arabian and Traditional Night" utk majlis makan malam pd tahun ini, majlis bakal berlangsung pada 21 Dec 2012 bertempat di Bangi Golf Club House. yurp. tinggal beberapa hari je lg sblm berlangsungnya majlis. korang dah register ? kalau belum, cepat cepat laju laju daftarkan diri sblm 17 Dec 2012. tinggal berapa hari je lg sblm tamat tarikh utk registration dan payment. kaunter registration dan payment dibuka setiap hari dr pg sampai petang. what what whatchuu waiting for ?? korang hanya perlu bayar sebanyak RM20 sahaja. makan dkt club house dan makanan dihidangkan atas meja. berbaloikan ? lemme tell u, tmpt lain paling murah student akn dicharge RM50 dan makan dkt Dewan Makan je. siapa lg untung skrg ? haaaa haaaa ~

Memandangkan kita dh ada DUA tema utk annual dinner yg bakal berlangsung next week, aku rasa pakaian, outfit or watsoever tak menjadi masalah besar skrg. Pihak SRC dan kolej tak nak membebankan pelajar dan ktorg cuma nak semua org  bergembira, enjoy dan menikmati malam tu. dan kalau korang masih tak punya apa-apa yg boleh dipakai utk mengikut tema pd malam itu, korg bole berpakaian formal. easy eh ? so ape yg difikirkan lg kengkawans ? mari la mendaftarkan diri. tehehehe :D

Annual dinner akn bermula dr pukul 0745malam sehingga 1115 malam. pelbagai acara, aktiviti yg telah disusun dan dirangka sepanjang berlangsungnya majlis. Majlis akan dimeriahkan dgn persembahan-persembahan yg sgt mengujakan. Selain tu, pelbagai kategori anugerah disediakan. Antaranya ialah dean list award, most active students, most active club, and etc. Mana tau malam tu malam bertuah korang, korang menang lucky draw dan mana tau pakaian korang yg paling outstanding, meletopss lg kevavoom korg dpt Anugerah Best Dress. tuah ayam nmpk dikaki, tuah manusia tak siapa yg tahu. gituu. XD

Banyak lg anugerah yg dh disediakan. kalau nk tau ape lg kategori-kategori yg ada, korang semua wajib la join annual dinner yg bakal berlangsung minggu depan. yess minggu depan uolsss minggu depan. on Friday !!  *histeria* so jgn tggu tggu lg. layout meja dh keluar klau nk pilih meja masih boleh, siapa lambat tak dpt pilih meja. INI SERIUS ! counter registration dibuka SETIAP HARI dr PAGI - PETANG. RM20 sahaja !

Kalau bukan kita yg support aktiviti kolej siapa lg yg nk support. tambahan lg, bila masa lg kita boleh dapat semua ni kalau bukan masa zaman belajar. yess korg bole ckp nnt dh kerja pn akan ade annual dinner and so on tp zaman belajar dan zaman bekerja sgt berbeza. TOTALLY ! bila kita dh tinggalkan semua nie br kita akn terasa. ;)


Ok byeee ~





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Sunday, December 9, 2012

Pengalaman Baru ~



Heloo readers..


Sekarang dh start sem baru. Lebih kurang 2 minggu sem baru dh mula. result sem lps alhamdulillah. syukur sgt-sgt. banyak mana kita usaha banyak itu la hasilnya yg kita dpt. Dan sepanjang 2 minggu sejak bermula sem baru nie mmg sgt busy, tak mcm sem lps. sem lps lebih relax.

Sehari sebelum junior registration, aku dh kene balik Bangi. memandangkan hostel belum buka, so terpaksa tumpang tidur rumah senior. mst korg mcm " alaa rumah Kajang je. kolej kt Bangi. ape kes tidur hostel ." kan kan kan ? tau dh. dh ramai sgt ckp mcm tu dgn aku. jawapan dr aku simple, tak ada transportation dan awal pagi buta aku dh kene menepek kt kolej sbb kne buat keje utk junior registration. gigih sgt uolss.

This is my very first time experienced. memenatkan sgt tp sgt menyeronokkan jgk. :D berpeluang utk jumpa ramai org, kenal ramai org dan dan merapatkan ukhuwah dgn mereka yg lain yg selama nie nmpk muka je kat kolej tp tak pernah bertegur sapa. haa kan best tu dpt tambah kawan br. gitewww. hahaha :P

Hakak dan abamm SRC / seniors.
Orientation dan registration pelajar intake baru di-handle oleh SRC kolej.. dan mereka-mereka diatas ialah SRC yg senior laa.. dan mereka juga sgt baik lg maness. sgt senang bekerjasama dgn setiap dr mereka.. i'm blessed ~ :D

Sedang mereka sibuk bertungkus lumus meng-handle pelajar baru, kami dgn bantuan supporter SRC pula sibuk menguruskan utk senior regsitration pd sebelah tgh harinya.



Selesai registration dan orientation, lega mmg lega.. untuk bulan nie ade 2 big events yg perlu diuruskan.. aaahhh ~ skrg mmg tgh sibuk sgt dgn kerja-kerja promotion. pg sampai ke ptg mmg muka aku ade je kt kolej tu. heh ~ bila dh banyak keje nie mula la stress. skrg pon gastrik mcm makin menjadi-jadi. mungkin sbb timing mkn lari ckit.. dh penat selera mkn mmg lari. errr. semoga Allah permudahkan segalanya, semoga semuanya berjalan lancar seperti apa yg dirancang dan semoga Allah beri kekuatan. aminnnn ~


mood : nak makan icecream T.T


Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...