Thursday, November 22, 2012

Spontaneous Thursday #8



Heloo readers..




SUMBER


Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Monday, November 19, 2012

SkyTrex Adventure - Aku Mahu Terbang. Eh ? :P



Heloo readers..

Sabtu lepas sempena cuti sem skrg nie kita harus la merangka aktiviti-aktiviti yg berfaedah agar masa yg terluang dpt diisi dgn sepenuhnya dan tidak dibazirkan begitu shj. hambeekk ayat karangan sgt uolss.. Hahaha. Dan memandangkan adik aku pun tgh cuti sekarang so ktorg rasa kami sgt patut melakukan aktiviti bersama. Tambahan pula skrg bebudaks sekolah juga sedang girang dan bersenang lenang menikmati cuti mereka. giteww.



Setelah berfikir dan hasil perbincangan dgn makngahs dan juga bersama sepupu, ktorg pergi ke Skytrex Adventure yg terletak di Taman Pertanian Malaysia, Shah Alam. Mula-mula aku sendiri pun blur. mcm penah dgr tp eh mcm tak pernah pon name nie. tp mcm errrr.. zaman dh maju, ape guna teknologi kalau tidak digunakan. ye dak ? haha XD mcm bese la google la. bila google hambeekk kau mcm nak gugur jantung aku. belum pegi dh goyang lutut. acane tu ? :P

Skytrex offers three different adventures yg kita boleh pilih sendiri yg mana satu pilihan qolbu, Little Adventure, Big Thrill dan Extreme Challenge. Dan ktorg pilih utk ambk Big Thrill. This is our very first time nak buat aktiviti mcm nie. aku bkn la jenis yg melasak panjat gunung, bukit, terjun sungai, laut sume tu. tambah lg aku nie mmg manusia gayat dan penakut. errr err -.-"

Dan kami kesana dgn satu azam utk mengatasi sume ketakutan dan fobia terhadap ketinggian dlm kata lain mencabar kejantanan kami. eh ? haha XD sampai bilakan, buat aktiviti gini br la bole menikmati hidup katenye. *ckp gaya macho* hahaha :P

Sebelum mulakan cabaran kita akan diberi briefing dan kita harus lulus ujian yg diberikan. ujian yg diberi tak la susah mane. tak susah pn goyang jgk la sbb aku gayat. sekiann.kbaai . haha. lepas dh berjaya lepas ujian kita dh boleh naik. *heart beat fast* . cabaran pertama yg perlu kita lalui ialah panjat pokok setinggi 17m. perrghh. semput mak noks.

tinggi kan kan ? sumber : Google

Lepas dh berjaya panjat pkok setinggi 17m tu, kau berjaya berada diatas udara utk meneruskn cabaran seterusnye. utk big thrill ade lebih kurg 26 cabaran yg perlu kita lalui utk. antara cabaran lain ialah berjalan atas tali/kabel, jalan zig-zag, berjalan ats net, swinging tubes dan ade jgk tarzan rope. dan dan banyak flying fox !  flying fox paling panjang kalau ikot information sepanjang 100m. skrg aku dah tak takot nk buat flying fox ! yeaayy. hahaha XD

swinging tubes. nie cabaran yg paling digeruni ktorg semua. geletar tgn kaki baq hang ! istighfar tak berhenti. phewww .sumber: Google 

hey Mira diatas siapa dibawah ? HAHAHA ~ :P

Bila dh berjaya habiskan kesemua cabaran semua org tarik nafas lega dan berbangga dgn diri sendiri. knp ? sbb ktorg berjaya menangani ketakutan dan ke-fobia-an ktorg. siap ade yg nak buat lg sekali. pdhal masa kt atas kemaen memaseng muka pucat je. hahaha. dah dekat bawah sume berlagak kunun dah terbukti la "kejantanan" memasengs. kahkahkah ~ ;p

memaseng muka bangga dh berjaya lepas semua cabaran. yeaaayy we did it ! Power Puff Girls ! Eh ? haha :P


Dan pengalaman hari tu memang sgt-sgt berbaloi. kalau ade rezeki dan peluang insyaallah bole buat lg. tp kene fikir 3hari 3malam la..kahkahkah. kbaaaii :P utk info lebih lanjut bole terjah SINI :)



p/s : tgh nebesss tggu result keluar. ohmaaii *pengsan*  :P


Ok byee ~




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Tuesday, November 13, 2012

Cuti Sem. Skyfall. Caramel


Heloo readers.

Aku br je habis final exam.. phewww. finally. syukur alhamdulillah. skrg tawakal je la mampu. nervous tunggu result plak. debar die lebih kurg sama je mcm nk ambk exam cuma skrg tak pyh struggle baca notes. hahaha ~ dan skrg tgh cuti sem. yeeaaayy *jejogets* baru tak ada la baru sgt, dh seminggu jgk la aku cuti. hahaha ;p br sekarang terhegeh2 nk update belog. nk jgk update tu.

meet Nabila. my housemate, classmate,coursemate,roommate segala mate pon bole. haha ;p



Sehari lps habis last paper, aku dan housemate nk menikmati hari-hari terakhir di Bangi sebelum Nadz balik Kelantan dan sebelum start sem baru.so kita enjoyyyy ! ;p ktorg keluar berempat. naik bus, turun bus, tunggu komuter, naik komuter, berdiri dlm komuter, turun komuter, sampai destinasi, beli tiket wayang,makan, tgk wayang.ktorg tgk Skyfall.wuuuu ~ nk review bole la google, bnyk review yg best best.ke korang semua dh tgk dlu ? hahaha. keluar panggung, bowling pulak dan sebagainye. mcm nie bole ? hahaha. ;p

meet Nabila, Haziq and Nadz (berkaca mata). Nadz kate kami bertiga GoGoGoGuMa. haha ;)


Balik rumah niat awal nk kemas-kmas rumah sebelum masing-masing balik rumah masing-masing tp harapan je la. masing-masing kepenatan..relax-relax sampai tertidur.kesimpulannya esk pg br la ktorg kemas rumah tu. malam br balik rumah masing-masing. tp Nadz pg-pg lg dh balik Kelantan. nk jalan jauh kann.

Sedih sbb kucing br rumah ktorg dh hilang. sobsobss ~ kucing comel gila, ktorg bg name die Caramel.entah mane-mane die pergi. harap-harap dpt jumpa die balik. br ingat nk bawak Caramel balik, bole kawan dgn Lalat. hahaha :p smpi rumah, ckp dgn Lalat niat awal nk bwk balik kucing lain. dr tgh baring Lalat terus bgn mengiau dan buat muka tak puas hati. hahaha ;p

kucing kuat emo kesayangan semua. tenene ~



**merangka aktiviti cuti sem. tenenene ~

Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Untuk 3 Hari.


Heloo readers..

Hari tu blogwalking. then singgah blog Gulai Tempoyak Ikan Patin. dan kebetulan masa tu owner blog sedang buat promotion. promotion ? bole ckp mcm nie ? hahaha. promotion ape ? promotion letak link blog dkt slider blog dia. waahhh waahh. dan dgn tidak membuang masa lg, kita harus laa grab peluang keemasan yg ada depan laptop ini. errks ~

Aku ingat dah tak sempat. rupanya sempat. hari nie singgah blog Muez lg dan tiba-tiba terperasan satu gambar yg mcm kenal kt slider tu. hahaha. ;p


tenenenene ~



Dgn cara nie boleh la tolong promote belog yg tak seberapa ini. sobsobs ~ walaupun hanya utk tiga hari.. okay la tu dr tak ade pape kaannnnzzz. haaaaa.  thank you Meuz. :)

aku suka singgah belog Gulai Tempoyak Ikan Patin nie sbb bila singgah tgk header mst rasa lapar. eh ? hehehe ~ dan sbb penulisan yg sgt simple lg menarik. dan header blog aku nie pon die yg tolong buatkan. hehe. thank u Meuz ;) . *sambung tgk running man*


** promosi sampai esk. lepas nie dia nk tuka dh link. cpt la pergi terjah sblm terlmbt ;)


Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...