Thursday, April 18, 2013

Spontaneous Thursday #9




Assalammualaikum. Salam Sejahtera. Helooo. ~ ;p





" Memories are treasures that we keep locked deep within the storehouse of our souls, to keep our heart warm when we are lonely. "



Ok byee ~

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Sunday, April 14, 2013

Randomness.


Assalammualaikum. Salam Sejahtera.


Cuti dua minggu dh nak habis. Tak sampai lg sehari maka habis la cuti. Oh cepatnya masa terbang. Isnin, 15 April 2013 secara rasminya mula dh sem baru. Maka dgn itu, tak ada lg masa utk bersenang lenang di rumah, di depan laptop, di depan tv, di dapur, mahu pun di laman rumah yg tak berapa nk laman. Lepas nie dh tak bole la bosan-bosan tak ade motif pegi dapur bukak peti ais lg. Eh ? Hahaha ;p

Sepanjang cuti dua minggu mmg tak ada pegi mana-mana. Duduk terperap dlm rumah mcm katak bawah tempurung katanye. Sampai org kecoh-kecoh psl perang bendera parti kt luar tp aku belum nampak-nampak lg "perang" yg digembar-gemburkan itu. Haaa nampak anak dara sgt menyorok dlm rumah. Hahaha. Mmg cuti dua minggu dimanfaatkan dgn berehat dan menghabiskan masa sepenuhnya kt rumah. Mmg rehat sakan baq hang. Tidur terlebih dr cukup. Ohh bahagianyeewwww ~ ;p



Disebabkan sem baru dh nk start, maka banyak benda nk kene settle hari nie sebelum Isnin. Cuti 2minggu dan skrg br terhegeh-hegeh, kelam-kabut ayam nk buat semua benda. Buat kerja last minutes sbb tu selalu kena marah dgn mak. Yeeaaayy (--")

Dah start sem br nnt, mula la huru-hara, kelam-kabut, terkejar-kejar semuanya la. Haa gituu. Hahaha.. Semoga sem baru akan jadi lebih baik dr sem sebelum ni. Dan semoga semua urusan dipermudahkan, semoga tanggungjawab dan kerja yg diberi dpt dilaksanakan dgn sempurna. Insyaallah. Aminnn ~ :)

Sebagai penutup utk para pembaca yg tersayang. waahh gitewww. Ada ke masalahnye skrg nie ? K syok sendiri. Tak kira apa pun iolss ttp nk bg . Tenenene ~




Konon lagu berkesinambungan dgn tajuk entry. Padahal tak ade kaitan langsung. Aku pny entry random-tak-berapa-randam-dan-tak-awesome. Haaa mampu ? Hahaha. ;p


Ok byee ~


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Thursday, April 4, 2013

Ekspedisi Bukit Broga - 28 March 2013



Assalammualaikum. Salam Sejahtera.


Sekarang tgh bersenang lenang kt rumah sambil menikmati cuti semesta selama 2 minggu. Dah habis semesta kedua dkt AMC. Alhamdulillah. Lg dua minggu maka naik Semesta ketiga plak. phewww ~ Minggu final exam mmg agk tension. Jadual tidur tak teratur. Masing-masing gigih menghadap slides, notes, question bank sampai lebam. Biasa la tu. Hahaha.



Minggu lepas lepas habis je final terus plan mendaki bukit. Haa nmpk kegigihan masing-masing kt situ. Terus nk panjat bukit ngko. Awal- awal pg dh gerak berkumpul dkt McD. Siap ade meeting point lg. amboiii kelasss kak ton ! Ade meeting point mcm masing-masing dr tempat berbeza-beza, pdhal semua dr Bangi. Hahaha.



Pukul 4 pagi ktorg selamat sampai dkt Bukit Broga. Dengan tak buat apa-apa preparation tak kira la dr segi fizikal mahupn mental, gua kasi redah je. Kesudahannya pancit tak sampai separuh jln. K maluuu. *tutup muka* aku tak paham diorg yg lain tu semua minum tongkat ali, kacip fatimah ke ape sblm naik ? Laju kemaen memasing. Knp diorg tak share dgn aku ? ini tidak adil tidak adil bg kuuu ~ ;p

Walaupun perlahan dan pancit, aku tetap berbangga. Kenapa ? Sebab ktorg berjaya sampai atas tak sampai sejam. amazing eh ? *tepuk tgn ramai-ramai* Kalu aku tak pancit aku rs setengah jam ktorg dh bole sampai atas tu. Sorry kawan-kawan. XD





Bila dh sampai atas mmg seronok sgt. tak sabar-sabar tunggu matahari naik. Pemandangan dr atas mmg sgt wooowwwww ! Haa giteww. tak mampu nk describe. Erti kata lain more than words. Eh ? Hahaha ;p Tp satu perkataan yg mampu keluar bila dh kat atas ialah " Subhanallah." Tarik nafas dlm-dlm, lepas, kosongkan fikiran, nikmati setiap inci yg ade depan mata saat tu. Sangat menenangkan. Sumpah tak tipu. <---- ayat karangan SPM sgt. -.-"






Dalam pukul 8 pg ktorg semua pn turun. Masa turun lg ramai yg baru naik. Dan dan dan masa nk turun lg mencabar baq hang ! Licin woii. Aku tak terkira bape kali aku terjatuh. Tu blum kira lg tiba-tiba jd laju sampai tak bole nk break. Hahaha. Naseb baik ade "guardian". waahh gitewww. thank u :) Sampai Bangi pegi sarapan, balik rumah masing-masing terus terlantar. Keesokkan harinya masing-masing sakit-sakit badan. Hahaha ;p

yeaaaayyy berjaya. hooyeeaaahhh ~~ :D

p/s : terima kasih " ratu kicap" dan "abg terukir di bintang" sbb jd guardian kite turun dan naik. tehehehe ~ :D


Ok byee ~



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...