Saturday, December 15, 2012

Hari Ini ~



Heloo readers..

Awal-awal pg td ayah ambk balik rumah.. awal-awal pg tu paksa rela je bgn. dgn tak tuka seluar tido. sarung cardigan, pakai tudung angkat bag terus masuk kereta dan balik Kajang. tp aku dh basuh muka dan gosok gigi ok uolsss..  gituu. hahaha :P

Ayah ambk awal-awal pg sbb nk keluar.. outing family giteww. tp Mira tak ada sbb dia tak balik. alaaa alaaa. abg pun tak join outing kali nie. tp plan diteruskan jgk sbb mak dh janji dgn Suhailah. kesian Suhailah cuti sekolah langsung tak ade pegi mana-mana. duduk rumah je.

Disebabkan paksa rela bgn awal pg buta, makanya sepanjang perjalanan aku tidur. sedar-sedar je dh sampai. eh laju betol ayah aku bawak kereta ke aku yg tidur terlampau lena sampai tak sedar sbnrnye aku dh tido lama ? err -.-" sejak dua tiga empat menjak nie tidur tak berapa nk cukup, tidur tak puas. dlm kereta td kemaen lena aku tido.amboii. haha.




Dalam tak puas dan tak cukup tido gagahkan jgk diri ikot family keluar. knp ? sbb dh lama tak outing reramai dgn family. rinduuu ! disamping itu, dpt la mengurangkan tekanan sepanjang bekerja. menghirup udara segar, melihat pemandangan yg indah bersama insan tersayang adalah satu kepuasan dan kebahagian.. amboiii. ayat tak nak kalah langsung. :P




Dongak tgk langit gelap. hari bakal hujan. ktorg pn kemas-kemas barang, lipat balik khemah dan berangkat pulang. seronok. sekurangnya dpt lupakan sekejap masalah dan tekanan. legaa ! phewww. :D tp smpi skrg aku tak paham knp perot aku semcm smpi skrg. adehh (--") potong mood betol laa. errr ~

p/s : aku rs entry kali nie mcm tak ade penutup. errr. -.-"


Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Wednesday, December 12, 2012

All About AMC Annual Dinner 2012 ~



Heloo ..


Setiap tahun AMC akan mengadakan majlis makan malam utk semua warga AMC, dalam kata lain ialah AMC Annual Dinner. Setiap tahun bermacam-macam tema yang diketengahkan sbg penyeri dan bg memeriahkan lg majlis makan malam yg dilangsungkan. Tahun ini juga tidak dibiarkan berlalu begitu shj tanpa mengadakan annual dinner. yippiieee ! :D



Dengan mengetengahkan tema "Arabian and Traditional Night" utk majlis makan malam pd tahun ini, majlis bakal berlangsung pada 21 Dec 2012 bertempat di Bangi Golf Club House. yurp. tinggal beberapa hari je lg sblm berlangsungnya majlis. korang dah register ? kalau belum, cepat cepat laju laju daftarkan diri sblm 17 Dec 2012. tinggal berapa hari je lg sblm tamat tarikh utk registration dan payment. kaunter registration dan payment dibuka setiap hari dr pg sampai petang. what what whatchuu waiting for ?? korang hanya perlu bayar sebanyak RM20 sahaja. makan dkt club house dan makanan dihidangkan atas meja. berbaloikan ? lemme tell u, tmpt lain paling murah student akn dicharge RM50 dan makan dkt Dewan Makan je. siapa lg untung skrg ? haaaa haaaa ~

Memandangkan kita dh ada DUA tema utk annual dinner yg bakal berlangsung next week, aku rasa pakaian, outfit or watsoever tak menjadi masalah besar skrg. Pihak SRC dan kolej tak nak membebankan pelajar dan ktorg cuma nak semua org  bergembira, enjoy dan menikmati malam tu. dan kalau korang masih tak punya apa-apa yg boleh dipakai utk mengikut tema pd malam itu, korg bole berpakaian formal. easy eh ? so ape yg difikirkan lg kengkawans ? mari la mendaftarkan diri. tehehehe :D

Annual dinner akn bermula dr pukul 0745malam sehingga 1115 malam. pelbagai acara, aktiviti yg telah disusun dan dirangka sepanjang berlangsungnya majlis. Majlis akan dimeriahkan dgn persembahan-persembahan yg sgt mengujakan. Selain tu, pelbagai kategori anugerah disediakan. Antaranya ialah dean list award, most active students, most active club, and etc. Mana tau malam tu malam bertuah korang, korang menang lucky draw dan mana tau pakaian korang yg paling outstanding, meletopss lg kevavoom korg dpt Anugerah Best Dress. tuah ayam nmpk dikaki, tuah manusia tak siapa yg tahu. gituu. XD

Banyak lg anugerah yg dh disediakan. kalau nk tau ape lg kategori-kategori yg ada, korang semua wajib la join annual dinner yg bakal berlangsung minggu depan. yess minggu depan uolsss minggu depan. on Friday !!  *histeria* so jgn tggu tggu lg. layout meja dh keluar klau nk pilih meja masih boleh, siapa lambat tak dpt pilih meja. INI SERIUS ! counter registration dibuka SETIAP HARI dr PAGI - PETANG. RM20 sahaja !

Kalau bukan kita yg support aktiviti kolej siapa lg yg nk support. tambahan lg, bila masa lg kita boleh dapat semua ni kalau bukan masa zaman belajar. yess korg bole ckp nnt dh kerja pn akan ade annual dinner and so on tp zaman belajar dan zaman bekerja sgt berbeza. TOTALLY ! bila kita dh tinggalkan semua nie br kita akn terasa. ;)


Ok byeee ~





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Sunday, December 9, 2012

Pengalaman Baru ~



Heloo readers..


Sekarang dh start sem baru. Lebih kurang 2 minggu sem baru dh mula. result sem lps alhamdulillah. syukur sgt-sgt. banyak mana kita usaha banyak itu la hasilnya yg kita dpt. Dan sepanjang 2 minggu sejak bermula sem baru nie mmg sgt busy, tak mcm sem lps. sem lps lebih relax.

Sehari sebelum junior registration, aku dh kene balik Bangi. memandangkan hostel belum buka, so terpaksa tumpang tidur rumah senior. mst korg mcm " alaa rumah Kajang je. kolej kt Bangi. ape kes tidur hostel ." kan kan kan ? tau dh. dh ramai sgt ckp mcm tu dgn aku. jawapan dr aku simple, tak ada transportation dan awal pagi buta aku dh kene menepek kt kolej sbb kne buat keje utk junior registration. gigih sgt uolss.

This is my very first time experienced. memenatkan sgt tp sgt menyeronokkan jgk. :D berpeluang utk jumpa ramai org, kenal ramai org dan dan merapatkan ukhuwah dgn mereka yg lain yg selama nie nmpk muka je kat kolej tp tak pernah bertegur sapa. haa kan best tu dpt tambah kawan br. gitewww. hahaha :P

Hakak dan abamm SRC / seniors.
Orientation dan registration pelajar intake baru di-handle oleh SRC kolej.. dan mereka-mereka diatas ialah SRC yg senior laa.. dan mereka juga sgt baik lg maness. sgt senang bekerjasama dgn setiap dr mereka.. i'm blessed ~ :D

Sedang mereka sibuk bertungkus lumus meng-handle pelajar baru, kami dgn bantuan supporter SRC pula sibuk menguruskan utk senior regsitration pd sebelah tgh harinya.



Selesai registration dan orientation, lega mmg lega.. untuk bulan nie ade 2 big events yg perlu diuruskan.. aaahhh ~ skrg mmg tgh sibuk sgt dgn kerja-kerja promotion. pg sampai ke ptg mmg muka aku ade je kt kolej tu. heh ~ bila dh banyak keje nie mula la stress. skrg pon gastrik mcm makin menjadi-jadi. mungkin sbb timing mkn lari ckit.. dh penat selera mkn mmg lari. errr. semoga Allah permudahkan segalanya, semoga semuanya berjalan lancar seperti apa yg dirancang dan semoga Allah beri kekuatan. aminnnn ~


mood : nak makan icecream T.T


Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Thursday, November 22, 2012

Spontaneous Thursday #8



Heloo readers..




SUMBER


Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Monday, November 19, 2012

SkyTrex Adventure - Aku Mahu Terbang. Eh ? :P



Heloo readers..

Sabtu lepas sempena cuti sem skrg nie kita harus la merangka aktiviti-aktiviti yg berfaedah agar masa yg terluang dpt diisi dgn sepenuhnya dan tidak dibazirkan begitu shj. hambeekk ayat karangan sgt uolss.. Hahaha. Dan memandangkan adik aku pun tgh cuti sekarang so ktorg rasa kami sgt patut melakukan aktiviti bersama. Tambahan pula skrg bebudaks sekolah juga sedang girang dan bersenang lenang menikmati cuti mereka. giteww.



Setelah berfikir dan hasil perbincangan dgn makngahs dan juga bersama sepupu, ktorg pergi ke Skytrex Adventure yg terletak di Taman Pertanian Malaysia, Shah Alam. Mula-mula aku sendiri pun blur. mcm penah dgr tp eh mcm tak pernah pon name nie. tp mcm errrr.. zaman dh maju, ape guna teknologi kalau tidak digunakan. ye dak ? haha XD mcm bese la google la. bila google hambeekk kau mcm nak gugur jantung aku. belum pegi dh goyang lutut. acane tu ? :P

Skytrex offers three different adventures yg kita boleh pilih sendiri yg mana satu pilihan qolbu, Little Adventure, Big Thrill dan Extreme Challenge. Dan ktorg pilih utk ambk Big Thrill. This is our very first time nak buat aktiviti mcm nie. aku bkn la jenis yg melasak panjat gunung, bukit, terjun sungai, laut sume tu. tambah lg aku nie mmg manusia gayat dan penakut. errr err -.-"

Dan kami kesana dgn satu azam utk mengatasi sume ketakutan dan fobia terhadap ketinggian dlm kata lain mencabar kejantanan kami. eh ? haha XD sampai bilakan, buat aktiviti gini br la bole menikmati hidup katenye. *ckp gaya macho* hahaha :P

Sebelum mulakan cabaran kita akan diberi briefing dan kita harus lulus ujian yg diberikan. ujian yg diberi tak la susah mane. tak susah pn goyang jgk la sbb aku gayat. sekiann.kbaai . haha. lepas dh berjaya lepas ujian kita dh boleh naik. *heart beat fast* . cabaran pertama yg perlu kita lalui ialah panjat pokok setinggi 17m. perrghh. semput mak noks.

tinggi kan kan ? sumber : Google

Lepas dh berjaya panjat pkok setinggi 17m tu, kau berjaya berada diatas udara utk meneruskn cabaran seterusnye. utk big thrill ade lebih kurg 26 cabaran yg perlu kita lalui utk. antara cabaran lain ialah berjalan atas tali/kabel, jalan zig-zag, berjalan ats net, swinging tubes dan ade jgk tarzan rope. dan dan banyak flying fox !  flying fox paling panjang kalau ikot information sepanjang 100m. skrg aku dah tak takot nk buat flying fox ! yeaayy. hahaha XD

swinging tubes. nie cabaran yg paling digeruni ktorg semua. geletar tgn kaki baq hang ! istighfar tak berhenti. phewww .sumber: Google 

hey Mira diatas siapa dibawah ? HAHAHA ~ :P

Bila dh berjaya habiskan kesemua cabaran semua org tarik nafas lega dan berbangga dgn diri sendiri. knp ? sbb ktorg berjaya menangani ketakutan dan ke-fobia-an ktorg. siap ade yg nak buat lg sekali. pdhal masa kt atas kemaen memaseng muka pucat je. hahaha. dah dekat bawah sume berlagak kunun dah terbukti la "kejantanan" memasengs. kahkahkah ~ ;p

memaseng muka bangga dh berjaya lepas semua cabaran. yeaaayy we did it ! Power Puff Girls ! Eh ? haha :P


Dan pengalaman hari tu memang sgt-sgt berbaloi. kalau ade rezeki dan peluang insyaallah bole buat lg. tp kene fikir 3hari 3malam la..kahkahkah. kbaaaii :P utk info lebih lanjut bole terjah SINI :)



p/s : tgh nebesss tggu result keluar. ohmaaii *pengsan*  :P


Ok byee ~




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Tuesday, November 13, 2012

Cuti Sem. Skyfall. Caramel


Heloo readers.

Aku br je habis final exam.. phewww. finally. syukur alhamdulillah. skrg tawakal je la mampu. nervous tunggu result plak. debar die lebih kurg sama je mcm nk ambk exam cuma skrg tak pyh struggle baca notes. hahaha ~ dan skrg tgh cuti sem. yeeaaayy *jejogets* baru tak ada la baru sgt, dh seminggu jgk la aku cuti. hahaha ;p br sekarang terhegeh2 nk update belog. nk jgk update tu.

meet Nabila. my housemate, classmate,coursemate,roommate segala mate pon bole. haha ;p



Sehari lps habis last paper, aku dan housemate nk menikmati hari-hari terakhir di Bangi sebelum Nadz balik Kelantan dan sebelum start sem baru.so kita enjoyyyy ! ;p ktorg keluar berempat. naik bus, turun bus, tunggu komuter, naik komuter, berdiri dlm komuter, turun komuter, sampai destinasi, beli tiket wayang,makan, tgk wayang.ktorg tgk Skyfall.wuuuu ~ nk review bole la google, bnyk review yg best best.ke korang semua dh tgk dlu ? hahaha. keluar panggung, bowling pulak dan sebagainye. mcm nie bole ? hahaha. ;p

meet Nabila, Haziq and Nadz (berkaca mata). Nadz kate kami bertiga GoGoGoGuMa. haha ;)


Balik rumah niat awal nk kemas-kmas rumah sebelum masing-masing balik rumah masing-masing tp harapan je la. masing-masing kepenatan..relax-relax sampai tertidur.kesimpulannya esk pg br la ktorg kemas rumah tu. malam br balik rumah masing-masing. tp Nadz pg-pg lg dh balik Kelantan. nk jalan jauh kann.

Sedih sbb kucing br rumah ktorg dh hilang. sobsobss ~ kucing comel gila, ktorg bg name die Caramel.entah mane-mane die pergi. harap-harap dpt jumpa die balik. br ingat nk bawak Caramel balik, bole kawan dgn Lalat. hahaha :p smpi rumah, ckp dgn Lalat niat awal nk bwk balik kucing lain. dr tgh baring Lalat terus bgn mengiau dan buat muka tak puas hati. hahaha ;p

kucing kuat emo kesayangan semua. tenene ~



**merangka aktiviti cuti sem. tenenene ~

Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

Untuk 3 Hari.


Heloo readers..

Hari tu blogwalking. then singgah blog Gulai Tempoyak Ikan Patin. dan kebetulan masa tu owner blog sedang buat promotion. promotion ? bole ckp mcm nie ? hahaha. promotion ape ? promotion letak link blog dkt slider blog dia. waahhh waahh. dan dgn tidak membuang masa lg, kita harus laa grab peluang keemasan yg ada depan laptop ini. errks ~

Aku ingat dah tak sempat. rupanya sempat. hari nie singgah blog Muez lg dan tiba-tiba terperasan satu gambar yg mcm kenal kt slider tu. hahaha. ;p


tenenenene ~



Dgn cara nie boleh la tolong promote belog yg tak seberapa ini. sobsobs ~ walaupun hanya utk tiga hari.. okay la tu dr tak ade pape kaannnnzzz. haaaaa.  thank you Meuz. :)

aku suka singgah belog Gulai Tempoyak Ikan Patin nie sbb bila singgah tgk header mst rasa lapar. eh ? hehehe ~ dan sbb penulisan yg sgt simple lg menarik. dan header blog aku nie pon die yg tolong buatkan. hehe. thank u Meuz ;) . *sambung tgk running man*


** promosi sampai esk. lepas nie dia nk tuka dh link. cpt la pergi terjah sblm terlmbt ;)


Ok byee ~
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca ! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...